Bij locatie De Lichtkring is er speciaal voor de bewoners van de woongroepen een Beleeftuin gerealiseerd. Deze is afgelopen woensdag geopend door Wethouder Tycho Jansen samen met Wim Sandee, voorzitter van de Cliëntenraad van De Lichtkring.

Het mooie aan deze tuin is dat het is ontstaan uit een initiatief van vrijwilligster en mantelzorger Jade den Hartog en welzijnscoach Bianca Niezink. Zij vonden dat het kleine tuintje dat er was ‘wel anders kon’. Het idee was om een echte ‘Beleeftuin’ te creëren, een tuin waar de zintuigen gestimuleerd worden door geur, aanraking, geluid en smaak. Een fijne plek om te kunnen genieten van de belevingsgerichte plekken waar er ‘iets’ te beleven is wat aansluit bij de ziekte van de bewoners.

Ze hebben het idee van de Beleeftuin opgepakt en aangemeld bij PAK AAN! Zwijndrecht die hen ging ondersteunen en het balletje ging rollen. Er werd om hulp gevraagd bij bedrijven, organisaties en inwoners binnen Zwijndrecht en omstreken. Diverse bedrijven, winkeliers en stichtingen hielpen mee door het doneren van geld of middelen. Het realiseren van de Beleeftuin creëerde de gelegenheid om Zwijndrechtenaren met elkaar te verbinden. Daarnaast hielpen veel mensen mee zowel in het aanleggen van de tuin als het organiseren van diverse activiteiten om geld in te zamelen zoals benefietmiddag, familie avond en kofferbakverkoop.

Nu is het superfijn dat de bewoners een tuin tot hun beschikking hebben waar zij dagelijks zelfstandig naar buiten kunnen op het moment dat zij dat zelf willen en zich zelfstandig kunnen bewegen in een mooie groene en inspirerende omgeving.

Hartelijk dank aan initiatiefnemers Jade en Bianca, PAK AAN! Zwijndrecht en alle sponsoren voor hun inzet en bijdragen voor de realisatie van deze Beleeftuin.