Donderdag 13 juni is de nieuwe beweegtuin bij onze locatie Swinhove officieel geopend! Ondanks de regen was het een super gezellige middag. Olga Commandeur verzorgde de opening, dus er werd natuurlijk veel bewogen deze middag. Na een warming up waarin de spieren warm werden gemaakt, volgde het officiële moment. Lilian Bouman hield een toespraak en  zij bedankte alle mensen die hebben geholpen bij de totstandkoming van deze mooie beweegtuin. Daarna werd met het knippen van het vlaggenlint door Olga en de 95 jarige buurtbewoonster mevrouw Baartmans de tuin officieel geopend. Hierna heeft Olga met hulp van mevrouw Baartmans uitleg gegeven over de mogelijkheden van de beweegtoestellen. Iedereen werd uitgenodigd om mee te bewegen en dit werd met enthousiasme gedaan.

De Beweegtuin is niet alleen voor onze bewoners. Iedereen, oud en jong, mag er gebruik van maken. Door samen te bewegen willen we juist ook het sociale contact bevorderen en de leefwereld voor onze ouderen en de ouderen uit de wijk vergroten.

En dankzij het goede weer de afgelopen week is de beweegtuin al goed in gebruik, meerdere fysiotherapiesessies hebben hier al plaatsgevonden.

Hieronder een paar foto’s van de opening. Daarnaast heeft Jan O’teur van Weekblad De Burg heeft een leuk artikel geschreven over de opening: ‘Beweegtuin Swinhove, een aanwinst voor Zwijndrecht’. Klik hier om het artikel te lezen.