De coronacrisis raakt ons allemaal. Deze crisis brengt moeilijke momenten met zich mee, maar er ontstaan aan de andere kant ook heel veel hartverwarmende initiatieven. Eén van deze prachtige initiatieven is afkomstig van huisartsenpraktijk Broekman uit Zwijndrecht en Dudok Groep uit Dordrecht. Via hen beiden ontving de Swinhove Groep in Zwijndrecht een grote voorraad mondmaskers (diverse soorten), handschoenen, schorten en 25 oorthermometers! Daarnaast heeft de Dudok Groep 50 (!) Ipads geschonken voor de cliënten in de verpleeghuizen van de Swinhove Groep.

Lilian Bouman, bestuurder van de Swinhove groep: “Wij zijn heel dankbaar voor deze schenkingen! Aangezien goede beschermingsmiddelen en thermometers schaars zijn, zijn wij hier heel blij mee. En wat de Ipads betreft: In deze tijd waarin de bezoekersstop in de verpleeghuizen nog steeds geldt is het belangrijk dat we andere manieren benutten om bewoners in contact te kunnen brengen met hun naasten. Met behulp van  de iPad’s kunnen de bewoners skypen met hun naasten, of foto’s en video’s van hun naasten bekijken. Daarnaast kunnen er ook nog spelletjes op gespeeld worden.

Wij bedanken Huisartsenpraktijk Broekman/Medisch Centrum Zonnehoed en de Dudok Groep heel hartelijk voor deze mooie schenkingen, mede namens de cliënten en hun naasten, medewerkers en vrijwilligers van de Swinhove Groep! “

Foto
Links: Huisarts Broekman, midden: Lilian Bouman, bestuurder Swinhove Groep, rechts: Ewald Dudok, directeur Dudok Groep