Een update van het eerdere bericht over een besmetting met het Coronavirus op locatie Ambachtstaete: https://www.swinhovegroep.nl/2020/08/07/update-situatie-swinhove-groep/

Uit voorzorg zijn alle cliënten en medewerkers van locatie Ambachtstaete getest op het Coronavirus. Daarnaast namen wij een aantal maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.  Gelukkig kunnen wij constateren dat een verdere verspreiding werd voorkomen. Op dit moment is nog één cliënt positief getest. Deze cliënt verblijft in isolatie, zoals binnen de landelijke richtlijnen is vastgesteld. De overige quarantainemaatregelen zijn inmiddels weer opgeheven.   

Wij nemen net als andere (zorg)organisaties extra voorzorgsmaatregelen om onze kwetsbare cliënten en waardevolle medewerkers en vrijwilligers zoveel mogelijk te beschermen. Daarom hebben we ervoor gekozen om uit voorzorg alle medewerkers van onze organisatie een mondneusmasker te laten dragen tot tenminste 31 augustus. 

Graag maken we u nogmaals attent op de afspraken die gelden bij bezoek:

Ventilatiesystemen Swinhove Groep  

We lezen verontrustende berichten in de media over ventilatiesystemen in verpleeghuizen die het coronavirus mogelijk verspreiden. We hebben naar aanleiding van dit bericht onderzoek gedaan naar onze ventilatiesystemen. Alle ventilatiesystemen zijn onderzocht en zij vormen geen risico.  

Wij realiseren ons dat bovenstaande maatregelen ingrijpend zijn. Wij doen dit echter uit voorzorg voor uw naaste, u zelf, alle cliënten en alle medewerkers en vrijwilligers. Ons doel hierbij is, besmetting bij u en anderen te voorkomen. Wij vragen hiervoor uw medewerking en begrip. Samen staan we sterk!