Brasserie De Heerlijkheid

Wie zin heeft in een goede lunch, een stevige maaltijd of gewoon een lekker kopje koffie kan dagelijks terecht in brasserie De Heerlijkheid. Dit is gelegen op locatie Swinhove van de Swinhove Groep aan de Plantageweg 3 te Zwijndrecht.

De brasserie is de hele week geopend en ruim opgezet, waardoor het goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er genoeg ruimte is voor groepen. Op zonnige dagen kunt u heerlijk vertoeven op ons terras aan de voorzijde van het brasserie.

U kunt contant betalen of met de pinpas. Via de SWOZ is het mogelijk om subsidie te krijgen voor de maaltijden die u gebruikt in De Heerlijkheid. Hiervoor is een maaltijdpas nodig. Deze kunt u aanvragen bij de SWOZ.

Openingstijden
De brasserie is iedere dag open van 10.00 uur tot 18.00 uur. De keuken sluit om 17.30 uur.

Het menu

Voor de warme maaltijd is er dagelijks een keuze uit twee menu's. Verder is er de snack van de dag en het broodje van de week. Natuurlijk is er altijd koffie, thee, sap, vers belegde broodjes, patat, verschillende snacks of een bittergarnituur verkrijgbaar.

De warme maaltijden serveert De Heerlijkheid dagelijks tussen 12.00 en 13.30 uur en van 17.00 tot 17.30 uur. De medewerkers van het restaurant houden rekening met een speciaal dieet of andere wensen.

Iets te vieren?

Wilt u een verjaardag, jubileum of iets anders vieren? Daarvoor kunt u bij ons terecht! U kunt in De Heerlijkheid een aantal tafels reserveren. De medewerkers staan dan de hele dag voor u klaar. Het is ook mogelijk de ontmoetingsruimte 'De Salon' op locatie Swinhove hiervoor te bespreken. Wij verzorgen dan het gewenste arrangement van eten en drinken. Geef uw wensen door voor een heerlijk restaurantbezoek, want ons motto is: Alles kan.

High tea

In het restaurant is het nu ook mogelijk om een High Tea te reserveren. Dit kan al vanaf vier personen. De kosten zijn € 12,50 per persoon. De High Tea moet wel minimaal twee dagen vantevoren gereserveerd worden.

Contact

Voor informatie of reserveringen kunt u contact opnemen met de medewerkers van brasserie De Heerlijkheid.

Brasserie De Heerlijkheid
Plantageweg 3
3333 GZ  Zwijndrecht
T (078) 625 55 41 

 

Interview met Chefkok Kees den Boef

Themadiners

Zeker vier keer per jaar verandert brasserie De Heerlijkheid in een oergezellig themarestaurant. Chef-kok Kees den Boef verzorgt dan een feestelijke brunch of een overheerlijk diner. De themamiddagen en –avonden zijn een hit bij bewoners, familie én wijkbewoners.

De Paasbrunch, het aspergediner, Kees den Boef straalt als hij er over vertelt. Vooral de carnavalsavond blijft hem nog lang bij. “Toen liepen de gasten en de medewerkers verkleed in polonaise door het restaurant. Dan weet je dat we het goed hebben gedaan.”

“Met de themamiddagen en –avonden willen we iets extra’s bieden”, legt de chef-kok uit. Zelf mist hij de keuken nu een cateraar de dagelijkse maaltijden voor een groot deel voorbereid aanlevert. Is er een themadag, dan kunnen Kees en zijn collega’s los. Iedereen heeft z’n inbreng. De één kan lekker koken en de ander is weer goed in het aankleden van de zaal. Tijdens de seizoensavonden kunnen restaurantbezoekers genieten van zijn sappige asperges of verse mosselen. “We maken er echt een beleving van. Bij de mosselavond hadden we boerenbontservies, mosselpannetjes en een accordeonist.” 

Liveoptredens

Vaak lukt het om een liveoptreden te organiseren. “We hebben al een harpist gehad en Willeke Alberti, Ronnie Tober en Wieteke van Dort zijn ook geweest”, somt Kees op. “Dat geeft een extra dimensie aan de avond.” Tegelijkertijd is het wel de bedoeling dat de themamiddagen en -avonden betaalbaar blijven: een compleet diner kost gemiddeld twintig euro. Stichting Vrienden van Swinhove springt zo nu en dan bij en zorgt dan voor een leuk extraatje.

Het valt Den Boef steeds weer op hoeveel een feestelijk etentje voor zijn gasten kan betekenen. “Kinderen zien hun ouders genieten. Mensen hebben echt plezier.” Iedereen is welkom, benadrukt hij: “Van 0 tot 110 kun je komen. Voor iedereen valt er iets te halen!”

Zin in een feestelijke brunch of diner?

In brasserie De Heerlijkheid (Plantage 3, Zwijndrecht) worden de themamiddagen en –avonden ruim van tevoren aangekondigd. Maar ook in de brasserieën van de andere locaties zijn regelmatig evenementen waaraan u kunt deelnemen. Aanmelden kan bij de medewerkers van de brasserie. Iedereen is welkom. U hoeft dus geen cliënt of bewoner te zijn bij de Swinhove Groep.

Activiteiten

23 april

Op dinsdagavond spelen we van 19.00 tot ongeveer 21.00 uur een altijd leuk potje bingo in de Brasserie van Swinhove. Georganiseerd door de activiteitenbegeleiding… lees meer >>

Bingo mee met de AB
  • Swinhove
  • 19.00-21.00 uur
27 april

1x in de maand van 10.00-17.00 uur vindt er op zaterdag een 7 ronden toernooi plaats in de Salon in Swinhove. Georganiseerd door KV Drechtsteden. Er worden 7 ronden… lees meer >>

Klaverjassen op zaterdag
  • Swinhove
  • 10.00-17.00 uur
29 april

Maandagmiddag is de Salon in Swinhove het terrein van de bingospelers. Toegang is vrij. Er wordt gespeeld van 14.00-16.00 uur Bingokaart kost € 2 voor de … lees meer >>

Bingo in de Salon
  • Swinhove
  • 14.00-16.00 uur