Coronavirus – actuele informatie

/Coronavirus – actuele informatie
Coronavirus – actuele informatie2020-06-30T21:04:56+02:00

De Swinhove Groep biedt zorg aan kwetsbare mensen. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en om cliënten en elkaar te beschermen. Op deze pagina willen wij u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de actuele ontwikkelingen.

Op dit moment zijn er geen cliënten positief getest op het Coronavirus. 

Vragen
Op deze pagina vindt u het antwoord op een aantal veelgestelde vragen.  De antwoorden op deze vragen kunnen wijzigen, kijk daarom met regelmaat op deze pagina! Voor overige vragen neemt u contact op met het hoofd van de afdeling waar uw naaste verblijft.

Algemene informatie  over het coronavirus

Website RIVM en informatienummer
Er is naast de RIVM-site ook een landelijk informatienummer beschikbaar voor vragen: 0800-1351.

Het Nationale Zorgnummer
Het Nationale Zorgnummer is de gezamenlijke hulp- en meldlijn van MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheidszorg en Patiëntenfederatie Nederland.Het nationale zorgnummer staat klaar voor alle vragen omtrent het corona-virus voor cliënten, familieleden, mantelzorgers en naasten.
Het nummer is van maandag tot en met donderdag te bereiken tussen 09.00 – 13.00 uur via 0900–23 56 780.

Actueel nieuws rondom het coronavirus

Vragen over het coronavirus

Ik wil liever nog niet op bezoek bij mijn naaste, is dat erg?2020-05-30T20:07:15+02:00

Natuurlijk bent u niet verplicht om op bezoek te komen. Graag wijzen wij u op de mogelijkheid om te (beeld)bellen en het gebruik van de Kletstent. 

Mag ik mijn huisdier meenemen tijdens het bezoek?2020-07-01T11:28:22+02:00

Ja dit mag.

Mag ik buiten gaan wandelen met mijn naaste als ik op bezoek kom?2020-07-01T11:29:01+02:00

Ja dit mag.

Tijdens de wandeling verzoeken wij u om zich aan een aantal afspraken te houden: 

  • Vermijd drukke plekken. 
  • Neem de 1,5 meter afstand regeling in acht. 
Wanneer gebruiken thuiszorgmedewerkers een mondkapje? 2020-04-14T13:37:08+02:00

Wij volgen hierin de landelijke richtlijnen van het RIVM die gelden voor de wijkverpleging. Dat betekent dat onze medewerkers de instructie hebben om beschermingsmiddelen gebruiken, waaronder een mondkapje, als zij zorg verlenen aan cliënten met verkoudheidsklachten. De medewerkers dragen ook een beschermend mondmasker en handschoenen als zij zelf klachten van verkoudheid of hoesten hebben. Ondanks de landelijke schaarste aan mondkapjes, hebben onze teams gelukkig voldoende materialen beschikbaar om deze richtlijnen goed te kunnen volgen.

Daarmee leveren wij veilige zorg en worden risico’s van besmetting via onze zorgmedewerkers zoveel mogelijk beperkt. Het advies van het RIVM is nadrukkelijk om niet in alle contacten tussen zorgverleners en cliënten een mondkapje te dragen. Helaas zijn de berichten uit de media soms wat ongenuanceerder, waardoor (begrijpelijk) verwarring kan ontstaan.   

Waarom dragen niet alle medewerkers beschermende middelen?2020-04-10T13:42:14+02:00
Wij volgen strikt de richtlijnen van het RIVM, dit betekent dat wanneer er sprake is van een mogelijke besmetting of besmetting, onze medewerkers beschermende kleding dragen. Deze landelijke richtlijnen zorgen ervoor dat we in de gevallen dat het echt nodig is beschermende middelen beschikbaar hebben en houden.
Vanaf het moment dat een cliënt mogelijk besmet is met Corona blijft de cliënt op zijn of haar kamer. Onze medewerkers betreden dan alleen beschermd de kamer. De beschermende kleding wordt weer uitgedaan vóórdat een medewerker in contact komt met een andere bewoner of collega.
Wat doen jullie om de medewerkers en cliënten te beschermen?2020-04-09T11:11:02+02:00
Indien een cliënt besmet is wordt de cliënt afgezonderd en in strikte isolatie verzorgd.
Dit betekent dat hij/zij in de eigen kamer verblijft, met de deur gesloten. Dezelfde richtlijnen volgen wij met een verdenking op het Coronavirus. Onze medewerkers beschermen zichzelf goed om verdere besmetting te voorkomen. Zij dragen beschermingsmaterialen bij cliënten met het Cornavirus en verdenkingen op het Coronavirus en voor deze bescherming volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Deze informatie kunt u lezen op: https://lci.rivm.nl/covid-19/PBMbuitenziekenhuis

Zoals u hierboven kunt lezen, beschermen onze medewerkers zichzelf goed zodat zij veilig voor andere cliënten kunnen zorgen. Ook in hun privé situatie zijn zij alert op de algemene hygiënerichtlijnen van het RIVM. Wij monitoren alle cliënten zeer alert. Wij zijn alert op een eventuele verandering in de gezondheidssituatie. Vertoont een cliënt verkoudheidsklachten, temperatuurverhoging of lijkt een cliënt minder fit, dan schakelen wij de specialist ouderengeneeskunde in, deze is vanzelfsprekend ook actief betrokken.

Mijn naaste wordt binnenkort opgenomen op één van jullie locaties: mag familie dan mee?2020-07-01T11:30:08+02:00

Ja dit mag, als deze persoon geen klachten heeft (verkoudheid, hoesten, niezen, koorts).

Mag mijn naaste mee naar huis?2020-07-01T11:27:59+02:00

Dit mag. Als u een uw naaste niet in staat zijn om 1,5 meter afstand te houden (bijvoorbeeld in de auto), dan draagt u een mondkapje. De mondkapjes zijn beschikbaar op de woongroep.

Ik wil graag een initiatief opstarten, kan dit?2020-04-10T13:40:15+02:00

Ben u van plan om een initiatief te starten voor onze medewerkers of bewoners? Wij verzoeken u dan vooraf contact met ons op te nemen via communicatie@swinhovegroep.nl

Houdt u er rekening mee dat wij niet alle activiteiten kunnen ondersteunen of door laten gaan. Wij proberen hier ruimte voor te maken en mee te denken in veilige en haalbare oplossingen. Onze medewerkers concentreren zich in de eerste plaats op de zorg voor de bewoners.  

Corona updates

Vanaf 1 juli weer open voor bezoek!

juni 30th, 2020|

Sinds half maart 2020 zijn maatregelen ingevoerd om de verspreiding van het Corona-virus zo veel mogelijk te voorkomen. Dat heeft ook voor u, als naaste van de bewoner van ons verpleeghuis, ingrijpende gevolgen gehad.   [...]

Herdenkingsdienst

juni 19th, 2020|

Woensdag 17 juni heeft er in de Gereformeerde kerk Zwijndrecht Groote-Lindt een herdenkingsdienst plaats gevonden. Kijk hier de opnames vanuit de Develhof van woensdag 17 juni 2020 terug.  [...]

Verruiming bezoekregeling vanaf 22 juni

juni 17th, 2020|

Onderstaand bericht is bestemd voor locatie Swinhove en Ambachtstaete en de woongroepen op locatie Lindonk en Lichtkring:  Wij zijn verheugd dat wij vanaf 22 juni 2020 de bezoekregeling voor onze cliënten weer wat kunnen verruimen. Bij de Swinhove Groep zijn momenteel geen cliënten die besmet zijn met [...]

Verruiming bezoekregeling – wandeling

juni 12th, 2020|

Onderstaand bericht is bestemd voor locatie Swinhove en Ambachtstaete en de woongroepen op locatie Lindonk en Lichtkring:  Sinds 2 juni jl. zijn we weer gestart met bezoek aan de woongroepen en etages van Ambachtstaete. Wat hebben we hier allen naar uitgekeken. Over het algemeen hebben [...]

Bel ons
078 625 55 00
Mail ons
info@swinhovegroep.nl