Dagactiviteiten

Steeds meer senioren vinden het prettig om overdag iets te doen  samen met andere senioren, onder begeleiding. Gewoon omdat het gezellig is, of omdat zij net dat beetje steun of begeleiding zoeken om zelfstandig te blijven wonen. De dagactiviteiten van de Swinhove Groep op locatie De Lindonk is een plek waar gezelligheid en vitaliteit hand in hand gaan.

Programma en activiteiten

Bij onze dagactiviteiten betreft het per dag een groep van maximaal twaalf personen, waarin senioren elkaar ontmoeten. Er is veel ruimte om met elkaar te praten en dingen te doen, zoals koffie of thee drinken en tussen de middag samen een warme maaltijd eten in brasserie Plexat. Vanzelfsprekend zorgen wij dat u individuele aandacht krijgt. Onze medewerkers organiseren allerlei activiteiten, u kunt samen wandelen, biljarten of een kaartje leggen en het nieuws van de dag doornemen. De groep start om 9.30 uur en stopt rond 15.00 uur. De Swinhove Groep zorgt dat u 's ochtends thuis wordt opgehaald en 's middags weer teruggebracht.

Voor wie?

Dagactiviteiten is iets voor u als het lastig wordt om er zelfstandig op uit te gaan en/of u behoefte heeft aan sociaal contact. Ook kan het uitkomst bieden als u grotendeels wordt verzorgd door uw partner of een familielid en u deze de zorg voor een deel uit handen wilt geven. Of u staat op de wachtlijst voor een verblijfsinstelling en hebt in de tussentijd behoefte aan ondersteuning. Ook dan is Dagactiviteiten een goede optie.

Vergoeding en indicatie

Om een vergoeding te krijgen voor dagactiviteiten heeft u een indicatie nodig. Als u aangeeft dat u gebruik wilt maken van de dagactiviteiten van de Swinhove Groep, neemt een van onze casemanagers contact met u op. Wij kunnen u ook helpen met de indicatieaanvraag. Zodra de indicatie is geregeld, neemt de coördinator dagactiviteiten contact met u op.

Kosten

Voor dagactiviteiten betaalt u, afhankelijk van uw situatie, soms een eigen bijdrage. De casemanager kan u hier meer over vertellen.