Dagbehandeling

Dagbehandeling is een goede oplossing als u zelfstandig woont en, vanwege een lichamelijke beperking of door (een lichte vorm van) dementie, extra ondersteuning, begeleiding en/of behandeling nodig hebt. Dan is dagbehandeling van de Swinhove Groep een uitkomst voor u en voor uw mantelzorgers.

Wij bieden dagbehandeling aan op locatie De Lindonk in groepen van zo'n acht personen. Er zijn meerdere groepen voor cliënten met dementie en voor cliënten met een lichamelijke beperking.

De begeleiding wordt in groepsverband aangeboden, maar er is ook aandacht voor de individuele cliënt. Als u bijvoorbeeld een fysiotherapeut nodig hebt, plannen we die in op de dagen dat u aanwezig bent.

Programma

Cliënten met een lichamelijke beperking starten om 10.00 uur. Het programma eindigt om 15.00 uur. Cliënten met dementie beginnen om 10.30 uur, na een gezamenlijke broodmaaltijd eindigt het programma om 17.00 uur. Tussen de middag eten cliënten van de dagbehandeling samen een warme maaltijd. De Swinhove Groep zorgt dat u 's ochtends thuis wordt opgehaald en 's avonds weer teruggebracht.

Vergoeding en indicatie

Om een vergoeding te krijgen voor dagbehandeling hebt u een indicatie nodig. Als u aangeeft dat u gebruik wilt maken van dagbehandeling van de Swinhove Groep, neemt een van onze casemanagers contact met u op. Wij kunnen u ook helpen met de indicatieaanvraag. Zodra de indicatie is geregeld, neemt de coördinator Dagbehandeling contact met u op.

Kosten

Voor dagbehandeling betaalt u, afhankelijk van uw situatie, soms een eigen bijdrage. De casemanager kan u hier meer over vertellen.