Actueel

Incident locatie De Lindonk

 

Update dinsdag 26 juni 2018:

Afgelopen zondag op 24 juni 2018 heeft de politie een man aangehouden die ervan verdacht wordt het incident te hebben gepleegd. De verdachte zit vast (dit meldt de politie op maandag 25 juni 2018).

 

Bericht dinsdag 19 juni 2018:

Afgelopen vrijdagmiddag op 15 juni 2018 heeft er een incident plaatsgevonden in locatie De Lindonk van de Swinhove Groep. Het betreft een bewoner die zelfstandig woont in een appartement in De Lindonk. Hij heeft een bezoeker binnengelaten, waarna deze bezoeker hem meermalen met een voorwerp op zijn hoofd heeft geslagen. Het slachtoffer heeft hoofdwonden opgelopen en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Het lijkt er op dat de man niet een willekeurig slachtoffer is geworden, maar dat er sprake was van een gerichte actie. De politie heeft nog in onderzoek of het gaat om een beroving of een ruzie. Van de dader is bekend dat hij bij aankomst een pet en een jas droeg, maar dat hij bij zijn vertrek geen pet meer op had en dat hij zijn jas los bij zich droeg. Verder is hij brildragend, kalend, droeg hij op 15 juni een korte broek over de knie en had schoenen aan met witte zolen. Ook maakte hij gebruik van een fiets met blauwe fietstassen.

De politie doet op het moment onderzoek naar het incident en heeft inmiddels een politiebericht uitgegeven waarin gevraagd wordt aan de dader zich te melden. Ook wordt er een oproep gedaan aan getuigen of anderen die informatie hebben die de politie kan helpen bij hun onderzoek.

“Heeft u op 15 juni tussen 15 en 16 uur op de Rotterdamseweg in Zwijndrecht de dader gezien? Of heeft u andere informatie die de politie helpt in het onderzoek? Belt u dan naar 0900-8844 en vraag naar de Recherche in Dordrecht. Als u liever anoniem blijft kunt u bellen met 0800-7000.”

We betreuren zeer dat dit incident is gebeurd en verlenen alle medewerking aan de politie voor het onderzoek.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de Politie via 0900-8844 en vraag naar de Recherche in Dordrecht. Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met 0800-7000.