Dagbesteding

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving. Maar op een gegeven moment kan het zijn dat u extra hulp nodig heeft in uw dagelijkse bezigheden. De Swinhove Groep kan dan uitkomst bieden met Dagbesteding.

Dagbesteding is een mooie manier om onder de mensen te zijn en actief te blijven. U kunt dan één of meerdere dagen per week bij ons terecht voor gezelligheid, (nieuwe) sociale contacten, zinvolle activiteiten en ondersteuning en/of begeleiding bij de invulling van uw dag. De focus ligt hierbij op uw wensen en behoeften, mogelijkheden en het behouden van uw vaardigheden. Dit alles zodat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen in uw vertrouwde omgeving.

De dagbestedingsgroepen
We proberen onze activiteiten zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij uw individuele behoefte. Daarom hebben wij verschillende dagbestedingsgroepen:

Dagactiviteiten

Dagbesteding Somatiek

Dagbesteding Psychogeriatrie (PG)

Dagbesteding Jong Dementerenden (JD)

Dagbestedingscoach

Begeleiding door professionele zorgmedewerkers
Alle groepen worden begeleid door professionele zorgmedewerkers met ondersteuning van vrijwilligers. Gedurende de dag bieden wij verschillende activiteiten aan. Hierbij kunt u denken aan bewegingsactiviteiten, spellen en geheugentraining, koken, creatieve en muzikale activiteiten en nog veel meer.

Ook kunt u gewoon even rustig een boek lezen of een wandelingetje maken in de tuin.

Wilt u deelnemen aan de verenigingen van De Lindonk, een rondje op de duo-fiets of een bezoek brengen aan de kapper? Ook dat kan. Indien u gebruik wenst te maken van therapieën, kunnen wij dit ook voor u regelen (op basis van uw zorgverzekering).

Warme maaltijden
Tussen de middag levert brasserie Plexat een warme maaltijd, welke gezamenlijk genuttigd wordt.

Voor wie is de dagbesteding geschikt?
U kunt bij onze dagbesteding terecht als u:

  • Behoefte heeft aan sociale contacten en wat gezelligheid
  • Dementie of een lichamelijke aandoening heeft en extra ondersteuning en/of begeleiding kunt gebruiken
  • Als mantelzorger behoefte heeft om een deel van de zorg voor uw naaste over te dragen

Waar en wanneer
De dagbesteding is gevestigd in locatie De Lindonk aan de Rotterdamseweg 137b in Zwijndrecht. U kunt van maandag tot en met vrijdag bij ons terecht.

Na uw aanmelding voor de dagbesteding maken we samen afspraken over het aantal dagen en op welke dagen u naar de dagbesteding komt.

Vervoer
De Swinhove Groep regelt het vervoer. Wij halen u ’s ochtend op en brengen u ’s middags weer thuis. Hieraan zijn voor u geen kosten verbonden.

Bijdrage in de kosten
In veel gevallen wordt de dagbesteding vergoed. Hiervoor heeft u wel een zorgindicatie nodig. Onze casemanagers kunnen u helpen bij het aanvragen van de juiste indicatie. Wel moet u rekening houden met een wettelijke eigen bijdrage in de zorgkosten.

Wilt u meer weten over de Dagbesteding, neem dan contact op met onze casemanagers.

Contact Casemanagers
078 – 625 55 00 (op werkdagen)
06 – 14 30 45 59.
casemanagers@swinhovegroep.nl