Sociëteit

De Sociëteit is een ontmoetingsgelegenheid voor inwoners van Zwijndrecht van 55 jaar en ouder. Lekker eten, een gezellig praatje; bij de Sociëteit vindt u genoeg mogelijkheden om nieuwe kennissen en vrienden op te doen.

Welke activiteiten organiseert de Sociëteit?

Vaste activiteiten zijn de dinermiddagen en -avonden, waarbij entertainment afgewisseld worden met informatieve bijeenkomsten. Natuurlijk zorgen we ervoor, dat de prijzen zo laag mogelijk zijn, zodat de activiteiten voor iedereen toegankelijk zijn. Bovendien is er voor mensen met een laag inkomen een vergoedingsregeling mogelijk.

Waar worden Sociëteitsavonden gehouden?

De Sociëteitsmiddagen en -avonden vinden maandelijks plaats op de locaties van de Swinhove Groep in Zwijndrecht, te weten de locaties Swinhove, De Lindonk, De Lichtkring en De IJsvogel.

Hoe kan ik lid worden van de Sociëteit?

U kunt zich inschrijven met het inschrijformulier. U kunt dit formulier afhalen bij de locaties van Swinhove Groep. Na uw inschrijving krijgt u een pasje thuis gestuurd, waarmee u toegang hebt tot alle activiteiten van de Sociëteit.

U kunt ook kennismaken met de Sociëteit door eens te komen kijken. Neem gerust iemand mee! Als u dat wilt, kunt u ter plekke lid worden. Voor een overzicht van de activiteiten kijkt u in het (blauwe) programmaboekje dat verkrijgbaar is bij alle locaties of op de website van De Swinhove Groep. 

Contributie

Voor het organiseren van allerlei leuke activiteiten, vragen wij u om een jaarlijkse contributie van € 5,00 per lid. U kunt deze bijdrage overmaken naar IBAN nummer NL45 INGB 000 411 9285 ter name van Stichting De Sociëteit.

Meer informatie en contact

Informatie over onze activiteiten vindt u in ons Sociëteitsnieuws. Dit verschijnt vier keer per jaar. Als u bent ingeschreven, krijgt u het Sociëteitsnieuws thuis bezorgd. U kunt deze ook afhalen bij de locaties van Swinhove Groep.

Sociëteit Zwijndrecht
p/a Plantageweg 3
3333 GZ Zwijndrecht
Tel: 078 - 62 55 768

 

Interview met Arend Hofland, oud-voorzitter van de Sociëteit

'Swinhove is gezellige tent' 

Je kunt niet genoeg organiseren voor ouderen, vindt Arend Hofland, voorzitter van de Sociëteit Zwijndrechtse Waard. Voor de ruim zeshonderd leden organiseert hij met vele vrijwilligers dan ook tal van activiteiten. Een groot deel daarvan vindt plaats in de vier brasserieën van de Swinhove Groep. Met een goede reden: “Swinhove is een gezellige tent, maar dat geldt ook voor de locaties De Lichtkring, De Lindonk en De IJsvogel.”

Het is een feestjaar voor Sociëteit Zwijndrechtse Waard: in oktober vieren de leden het tienjarig bestaan. Geestelijk vader van de stichting voor ouderen is Guus Bannenberg, oud-bestuurder van de Swinhove Groep. “Guus was een visionair”, zegt Arend Hofland. “Hij wilde er niet alleen zijn voor de bewoners van De Swinhove Groep, maar hij wilde een steunpunt zijn voor alle ouderen in Zwijndrecht.”

Veel ouderen zijn eenzaam, is de ervaring van Hofland. Door het wegvallen van een partner of kinderen die ver weg wonen, is het vaak stil in huis. De sociëteit doorbreekt dat door leuke activiteiten te organiseren en leden met elkaar in contact te brengen. Het overgrote deel van de zeshonderd leden woont thuis en is geen cliënt bij De Swinhove Groep. 

Overweldigend succes

De korenmiddag die recentelijk werd georganiseerd bij brasserie De Heerlijkheid, was zo’n overweldigend succes dat de belangstellenden maar ternauwernood naar binnen konden. “Verder organiseren we diners, spelletjesavonden, borrels en een jaarlijks uitje. Vanwege het jubileum hebben we van 14 tot en met 17 oktober 2014 een feestweek.” Bij elke activiteit zijn meerdere vrijwilligers aanwezig. “Die zijn er ook voor persoonlijke problemen. Ze kunnen het niet altijd oplossen, maar wel de weg wijzen.”

Voor veel leden is een eerste sociëteitsactiviteit ook een eerste kennismaking met de Swinhove Groep. Dat is een goede zaak, vindt Hofland. “Misschien denk je: Swinhove, daar ga ik voorlopig niet heen, maar er komt een dag dat je er zomaar terecht kunt komen. De Sociëteit is een goede manier om te ontdekken dat het een gezellige tent is.”