Thuiszorg

Heeft u huishoudelijke zorg, hulp bij de persoonlijke verzorging, verpleging of ondersteunende begeleiding nodig, dan bent u bij de Swinhove Groep aan het juiste adres. U krijgt van ons precies die zorg die u nodig heeft.

Zorg afnemen van de Swinhove Groep heeft een aantal voordelen:

Wilt u Thuiszorg van de Swinhove Groep, bel dan met de wijkverpleegkundige via 06 - 22536235 of mail naar wijkverpleegkundige@swinhovegroep.nl

Wist u dat u ook zelfstandig bij de Swinhove Groep kan wonen in  een huurappartement met Thuiszorg. Dit is mogelijk in de locaties De Lindonk, De Lichtkring en De IJsvogel. Daarnaast levert de Swinhove Groep ook Verzorgd Wonen in verschillende wooncomplexen in Zwijndrecht.  

 

Interview met Riet van Vuren

‘Het is vertrouwd en altijd gezellig’

Riet van Vuren (76) wil het liefst zo lang mogelijk in haar appartement in De Kring blijven wonen. Ook de overheid stuurt hier op aan. Maar hoe gaat dat dan? En wie biedt ondersteuning als dat nodig is? De Swinhove Groep biedt met Thuiszorg een antwoord op deze vragen.  

Riet: “Sinds vijf jaar woon ik hier nu met veel plezier. Ik kon alles nog zelfstandig totdat ik een paar jaar geleden twee keer ben gevallen. Daarbij brak ik mijn ruggenwervel en heup. Sindsdien krijg ik lichte ondersteuning bij handelingen zoals het douchen en aankleden. Met mijn elektrische rolstoel ga ik hier om de hoek boodschappen doen. Een vrijwilliger gaat dan altijd mee. Dat is ook wel gezellig. Ik zou niet zonder de hulp van de Thuiszorg van Swinhove Groep kunnen. Het valrisico is bijvoorbeeld bij het aantrekken van de sokken te groot.”

Een druk op de knop

“In mijn woning heb ik persoonlijke alarmering. Als de nood aan de man is, hoef ik maar op een knopje op mijn halsketting te drukken. Dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel. Het is altijd gezellig als de thuiszorgmedewerkers komen. We maken graag een praatje. Ze vragen altijd aan mij hoe het er mee gaat en of ik nog ergens last van heb. Zo kunnen ze daar meteen op inspelen. Dankzij de goede zorgen van de Thuiszorg van Swinhove Groep, kan ik hier lang blijven wonen.”