Visie en missie

Thuis bij de Swinhove Groep

Onze visie op activiteiten, wonen en zorg in uw buurt

Al jarenlang biedt de Swinhove Groep (thuis)zorg en behandeling aan senioren. Daar staan we om bekend en daar kunt u op vertrouwen. Om ervoor te zorgen dat we dat goed blijven doen, hebben we samen de visie van de Swinhove Groep geformuleerd. Wij zetten deze visie centraal in de zorg voor onze cliënten.

De kernwaarden Dichtbij, Betrouwbaar en Gastvrij lopen eigenlijk als een rode draad door de missie en de visie van de Swinhove Groep.

Onze ambitie is twee rijen mensen voor de deur: een rij met cliënten die bij ons willen wonen of iets leuks willen doen en een rij met medewerkers die graag bij ons komen werken. Wie wil er nu niet deel uitmaken van de Swinhove Groep?

0044_008_Flyer_visie_def2_bijgesneden.jpg

Bewoners kunnen lekker eten en drinken

“Genieten in een prettige sfeer”

Belevingsgerichte benadering

“Gewoon jezelf kunnen zijn”

Cliënt staat centraal

“Active en betrokken mantelzorgers”

Sfeervol en veilig wonen

“Woonplezier in je eigen (t)huis”

Zinvolle dagbesteding

“Maak van elke dag een mooie dag”

Professionele en betrouwbare zorg en behandeling

“Met een gerust hart ouder worden”

Uw actieve betrokkenheid als mantelzorger, familielid, vriend of kennis is onmisbaar. Onze medewerkers en vrijwilligers bieden u en uw naasten ondersteuning. Zo kunnen we met elkaar een fijn (t)huis bieden.

Wij delen in uw leefplezier

“Leefplezier. Wat betekent dit voor u? We vroegen het aan allerlei bewoners, medewerkers en vrijwilligers. We zijn het blijkbaar roerend met elkaar eens. “Genieten van lekker eten en drinken, leuke dingen doen en fijne mensen ontmoeten” werden vaak genoemd. Maar wat iedereen vooral wil, is genieten van elke dag. Het naar je zin hebben en jezelf kunnen zijn.

Bij de Swinhove Groep werken we er elke dag aan om dit mogelijk te maken. Want we realiseren ons dat het voor u een hele stap is om bij ons te komen wonen. Daarom willen we niet alleen de kwaliteit van onze zorg en behandeling hoog houden. We vinden het minstens zo belangrijk om uw welzijn centraal te stellen. Dat is de basis van onze visie. Hieronder leest u er meer over.

Hoe kunnen we beter in beeld en woord brengen waar wij voor staan, wat we belangrijk vinden en waarom? En wat u van ons mag verwachten? We besloten het niet zelf te beschrijven, maar verhalen op te halen bij onze eigen bewoners, medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers. Zij vertellen ze en laten zien wat ze belangrijk vinden, en wat voor
hen van elke dag een mooie dag maakt. Daar willen wij elke dag bewust mee bezig zijn. En om dat waar te maken nodig ik iedereen uit!”

Desirée Sollewijn Gelpke, oud-bestuurder de Swinhove Groep

 

Maak van elke dag een mooie dag

Actief & genieten

Samen een kop koffie drinken en praten over het weekend. Een wandeling maken door de wijk op een zonnige dag. Kegelen met de mannen en daarna een borreltje drinken. Of verse kruiden plukken om een lekker gerecht te bereiden. Geluk zit in kleine dingen. Maar vooral in oprechte aandacht voor elkaar. Dat maakt van een gewone dag een mooie dag!

Dankbaar

“De wandelvereniging is een groot succes, we kunnen zelfs meerdere keren per week gaan wandelen met bewoners en mensen uit de wijk. Ik ben blij met de hulp van alle vrijwilligers die dit mogelijk maken.”
Jannie, medewerkster activiteitenbegeleiding

Swinhove-MvdH6402_bijgesneden.jpg

Plezier

“Ik wandel graag, er is altijd iets te zien. In de lente kom ik graag in het park, maar in het winkelcentrum komen vind ik ook gezellig. Dan ben ik in mijn nopjes.”
Mevrouw Kruithof

Swinhove-Dhr_den_Boef_en_dhr_de_Heer-MvdH7617_bijgesneden.jpg

Ontspannen

“Mijn vrouw en ik doen elke week vrijwilligerswerk bij Swinhove. Vandaag nam ik mijn maatje mee voor een potje biljart. En daarna drinken we samen een kop koffie.”
Meneer Den Boef, vrijwilliger, en meneer De Heer, wijkbewoner

Swinhove-Bakken_met_Janny-MvdH7628_bijgesneden.jpg

Zoetigheid

“Eén keer per maand bakken we samen de lekkerste dingen. Vandaag zijn het Jan Hagel koekjes. We doen dit al zo’n drie jaar samen. Het is gezellig om onder de mensen te zijn. Maar kijken en opeten is nog leuker!”
Mevrouw Boosma en mevrouw Roos, vriendinnen

Contact

“Als medewerker speel ik een rol in het leven van bewoners. Met aandacht voor kleine dingen kan ik een lach op hun gezicht toveren. Als we echt contact hebben, ben ik ook blij.”
Janette, medewerkster activiteitenbegeleiding

Swinhove-MvdH6383_bijgesneden.jpg

Groeien

“Echt iets kunnen bijdragen aan het geluk van een ander, dat is onbetaalbaar. Ook mijn vrouw is inmiddels vrijwilliger en in de vakanties gaan de kinderen ook mee. Ik kan cursussen doen die me helpen met mijn vrijwilligerswerk, waar ik privé ook de vruchten van pluk.”
Richard, vrijwilliger

Swinhove-Woongroep_Lindonk-MvdH7706_bijgesneden.jpg

Boontjes doppen

“Elke woensdag kom ik hier koken bij mijn tante. Enkele bewoners hier helpen met de voorbereidingen: aardappels schillen en boontjes doppen. Als ik op een andere dag kom, help ik ook een handje mee. Het is gezellig hier.”
Mevrouw Sebrechts, mantelzorger

Je kunt hier gewoon jezelf zijn

Thuis & sfeervol

Je welkom voelen. Betrokken mensen om je heen hebben. Zelf keuzes maken, maar advies krijgen of kunnen vragen als dat wenselijk is. Veiligheid en zingeving. Jezelf zijn. Het zijn ogenschijnlijk vanzelfsprekende zaken. Toch staan we er bij de Swinhove Groep vaak bij stil. Want de ene mens is de ander niet. Daar stemmen we onze benadering op af. Zodat u kunt zijn wie u bent.

Swinhove-Mevr_Hovener-MvdH7594_bijgesneden.jpg

‘Hoofdzaken’

“Mijn leven lang ga ik op woensdag naar de kapper. Dus ook nu ik tijdelijk verblijf in het zorghotel van de Swinhove Groep. Het ziet er mooi uit hè!”
Mevrouw Hovener, gast zorghotel

Verwennerij

“Elke week kom ik hier voor de beauty ochtend. Ik vind het heerlijk om mijn gezicht en nagels te laten verzorgen. Het is echt een verwen moment!”
Mevrouw Nijhuis, bewoner

Swinhove-Mevr_Nijhuis-MvdH7334_bijgesneden.jpg

Smullen

“We zorgen vaak voor iets extra’s bij de lunch. Soep, pannenkoeken of een visje. Vandaag een gebakken eitje. Het is fijn om bewoners te zien smullen.”
Patricia, verzorgende

Samenzijn

“Vandaag verhuist oma naar een ander appartement. Maar eerst lunchen we samen in de brasserie. Dat doen we wel vaker, soms zelfs met vier generaties. Ook verjaardagen vieren we hier. Een heerlijk plekje.”
Mevrouw Van Ooijen, kleindochter

Thuis

“Soms ga ik naar de brasserie om een praatje te maken. En mijn man gaat elke week naar de mannenclub. We voelen ons hier echt thuis. En weet je wat ook zo fijn is? Als we zorg nodig hebben, dan zijn ze er meteen. Dat geeft een veilig gevoel.”
Mevrouw Reedijk, bewoner

Swinhove-MvdH6608_bijgesneden.jpeg

Helpen

“Samen met Nina de boodschappen inruimen, dat vind ik heel leuk. Ze hoeven het me geen twee keer te vragen. Dat heb ik altijd graag gedaan.”
Mevrouw Timmers, bewoner

Met een gerust hart ouder worden

Veilig & betrouwbaar

Prettig ouder worden, dat wil iedereen. Met een comfortabele woning, veel leefplezier en leuke ontmoetingen. Is zorg, behandeling of revalidatie daarbij nodig? Dan kunt u van de Swinhove Groep op aan. We bieden een breed behandelaanbod
en professionele zorg, zowel in de wijk als binnen onze locaties en (zelfstandige) seniorenappartementen. Daarbij houdt u zelf de regie. Zo kunt u met een gerust hart ouder worden.

Swinhove-Klaasjan_met_dhr_Jiskoot-MvdH7578_bijgesneden.jpg

 

Oefenen

“Met de fysiotherapeut oefen ik mijn sta-functie zodat ik op mijn kamer niet met een tillift geholpen hoef te worden. Ik wil graag zo zelfstandig mogelijk blijven.”
Meneer Jiskoot, bewoner

Rust en vertrouwen

“Ik adviseer om een mantelzorger mee te nemen naar gesprekken. Twee horen meer dan één. Voor gesprekken neem ik bewust de tijd. Elk contact is belangrijk.”
Alexander, specialist ouderengeneeskunde

Swinhove-Alexander_met_meneer_Pors-MvdH7546_bijgesneden.jpg

Eigen regie

“Wat ik zelf kan, wil ik zelf blijven doen. En waar nodig biedt de Swinhove Groep goede ondersteuning om zo gezond en zelfstandig mogelijk te blijven leven.”
Meneer Van Schaijk, bewoner

Effectief revalideren

“We werken met smart tv’s en apps – een soort oefenprogramma’s. Daardoor kunnen mensen na een beroerte effectiever revalideren. Bovendien kunnen we familie nu beter uitleggen wat er aan de hand is. Dan weten ook zij hoe ze kunnen bijdragen aan het herstel.”
Raymond, CVA-verpleegkundige

Swinhove-MevrVisser_met_Miranda_Hello-MvdH9108_bijgesneden.jpg

Deskundigheid

“Om mijn kennis op peil te houden volgen mijn collega’s en ik allerlei cursussen en scholingen. Dat is belangrijk in ons werk, want sommige bewoners hebben van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zorg nodig.”
Medewerker Miranda Hello

De Swinhove Groep is altijd in de buurt

Welkom & gastvrij

Samen met familie of wijkbewoners genieten van een lunch of high-tea. Luisteren naar muziek, creatief bezig zijn of deelnemen aan een vereniging of de Sociëteit. Het is gewoon fijn om andere mensen te ontmoeten. En als het even niet zo goed gaat? Dan is het goed te weten dat zorg en behandeling binnen handbereik zijn. De Swinhove Groep is altijd in de buurt.

Variatie

“We hebben allerlei verenigingen binnen de Swinhove Groep. Er is voor ieder wat wils. Soms, zoals laatst bij de
mosselavond, zat het hier helemaal vol.”
Ingrid, activiteitenbegeleider

Swinhove-Brasserie-MvdH7490_bijgesneden.jpg

Meepraten

“Ik woon aan de overkant. Bijna elke middag eet ik hier en ik ben lid van de Sociëteit. Via de cliëntenraad praat ik mee en deel ik ideeën. Ik wilde heel graag deuren bij het terras van de brasserie, zodat mensen uit de wijk ook via deze kant binnen kunnen lopen. Die deuren zijn er nu en worden veel gebruikt. Dat maakt me trots!”
Meneer Naves, wijkbewoner en lid cliëntenraad

Swinhove-Dhr_Navers_en_mevr_Lenie_de_Bruin-MvdH7498_bijgesneden_bijgesneden.jpg

Samen eten

“Ik bezoek mijn tante die tijdelijk in het zorghotel verblijft. Eén keer per week eten we samen in de brasserie. Met een lekker wijntje erbij!”
Mevrouw Hogenhout, mantelzorger

Swinhove-MvdH7515_bijgesneden.jpg

 

Altijd iets te doen

“Ik vind het belangrijk dat mijn opa contact heeft met anderen, want dan zie ik hem genieten. Als contactpersoon word ik betrokken en doe ik soms ook zelf mee met activiteiten. We zien wat er te doen is op de site van de Swinhove Groep.”
Teddy, kleindochter

Persoonlijk

“Als thuiszorgmedewerker ondersteun ik mensen met bijvoorbeeld medicatie of het ontbijt, zodat zij zelfstandig kunnen blijven wonen. Dat geeft voldoening. En omdat ik echt bij mensen thuis kom, is elke dag anders.”
Adrie Winkels, medewerker

Swinhove-MvdH8195_bijgesneden.jpg